Sunday 1 March 2009

Din ciclul filme ne-misto


Tre sa fie si d-astea, ca prin comparatie celelalte filme sa fie misto.

As vrea sa ne-recomand un film astazi. Daca cumva sunteti fani filme cu vampiri (ca mine) sau fani Anne Rice (ca mine) si va plac filmele romantice cu povesti de dragoste interzise, si cu personaje care se lupta cu propria constiinta, regulile societatii din care fac parte, rebeli, etc, tineri si frumosi, NU va uitati la Twilight. Cu cat entuziasm si anticipatie am asteptat acest film asta toamna, dupa ce am beneficiat de o promovare heavy in uk, niste teaser-trailere de iti rodeai unghiile, niste protagonisti interesanti fizic (mai ales el, desigur). Faptul ca povestea din trailere imi suna cam putred a plictiseala nu a insemnat nimic pentru ochelarii mei de cal cand e vorba de trailere si afise interesante (asa am luat teapa si la The Day the Earth Stood Still). Ce a urmat in cele 2 ore sau cat a durat filmul... vorba aia "priceless".
Pe scurt filmul cica este ecranizarea unui ciclu de romane (!!!) de succes (!?!?!?!!!!!) despre vampiri si adolescenti. Si mai ales combinatia dintre, desigur, adolescenta umana ingenua, outsideritza intr-un orasel de munte, si, ati ghicit, una bucata vampir carismatic, care, evident, isi uraste conditia si traieste in afara regulilor vampiresti, deoarece, clar, are un suflet bun. Cei doi se cupleaza si, strigator la cerul vampiresc, el o duce chiar acasa sa ii cunoasca familia!!! In fine sunt si niste personaje negative tot din regnul cu colti (erau doua variante: fie apareau niste vampiri rai care sa o atace pe ea, fie vreun vanator de vampiri care sa il atace pe el; ala poate apare in partea a doua).
Cert este faptul ca filmul este in ultimul hal de slab, cu niste dialoguri asa previzibile ca poti pune filmul pe pauza si spune tu ce urmeaza. O singura chestie oarecum in aceiasi zona cu cuvantul "misto" este alegerea actorului principal. Intr-adevar o figura clasica de vampir la care Anne Rice probabil ar visa daca ar mai compune ceva in "Cronicile Vampirilor". Si coloana sonora unde se pot recunoaste niste nume precum Linkin Park sau Muse. In rest, un film facut parca "la comanda" pentru publicul puber american, cu un scenariu de Hallmark si o risipa de fonduri pentru efecte speciale. Habar n-am de ce a ajuns pe locul unu in box-office sau de ce se asteapta cu atata nerabdare urmarea.
Unde esti tu Blade, doamne?!
Mai bine urmariti Tru Blood de pe HBO. E serial dar e mult mai fain.

7 comments:

  1. deci... cine joaca in Twilight?

    ReplyDelete
  2. neimportant, dar oricum... pe baiat il cheama Robert Pattison si pe gagica Kristen Stewart :)

    ReplyDelete
  3. Aha.
    Never heard of any of'em...

    ReplyDelete
  4. sa ma pis pe morti mati daca nu iti place twilight

    ReplyDelete
  5. nu-mi place. e un film pentru tiganci analfabete ca tine.

    ReplyDelete
  6. e dragutz filmu, e unu din preferatele mele, adevarat, actorul joaca foarte bine, si e foarte chipes, dar si ideea e destul de buna, mai putin ideile din twilight 2 si 3, in unu park e ceva de el, da' 2 si 3'u e cam praf, sa vedem cum iese al patrulea, ca park ramane insarcinata, sau cv ded genu scria in carte

    ReplyDelete