Thursday 9 July 2009

Si pe youtube se gasesc filme misto



"I'm like a slave on an empty cotton field: what do i do, what do i pick, should i do anything, i don't know what to do, should i go??"

Dintr-una intr-alta am gasit pe youtube pe cineva aproape genial. Se numeste Shane Dawson si este un actor aspirant care si-a facut un canal cu filmulete ce nu depasesc fiecare 4 minute si ceva, intinse pe o perioada de un an si ceva cred, canal pe care il updateaza saptamanal. In total cu ele a strans zeci de milioane de vizionari. Asta fiindca filmuletele lui sunt cea mai orginala imbinare de reality show si comedie de moravuri pe care am vazut-o in viata mea. Majoritatea sunt filmate in propria casa, cu recuzita de carton, cu actori prieteni de-ai lui sau propriile pisici, cele mai expresive pisici din lume, sau propria mama sau bunica. Cu cate un subiect distinct pe fiecare episod si personaje recurente interpretate de acelasi Shane Dawson. Desigur, recuzita si costumele si tot sunt rudimentare, primul clip pe care il vezi iti poate parea stupid la modul "Mondenii", insa daca ai rabdare sa te uiti la mai multe, e imposibil sa nu te strici de ras. Baiatul are talent cu tonele si are numai 20 de ani, are pe alocuri o atitudine cam gay si o freza cam emo, dar este suficient de destept incat sa faca misto singur de el. Poantele pot parea pe alocuri scarboase daca nu stii cum sa le iei, subiectele tratate sunt adolescentine in principal (pai lor li se cam si adreseaza), se face misto la greu de vip-uri autohtone gen Miley Cirus, Megan Fox, sau personajele din Twilight. Dawson pe numele real Yaw va ajunge intr-o zi sa faca un car de bani, fiindca are parte de expunerea perfecta pentru a fi remarcat de cine trebuie. Si pentru ca este extraordinar de expresiv si natural si poate face o sceneta de unul singur interpretand toate personajele. Si are doar 20 de ani. Si asta e linkul la canalul lui http://www.youtube.com/user/shanedawsontv?blend=1&ob=4 . Si mai multe nu stiu ce as putea sa zic. M-a prins. Si nu ma omor dupa comedii in general.

1 comment:

  1. mah, am trecut de primul film, dar n-am reusit sa ajung la al doilea, ai sa ma sinucizi pentru asta? stiu, poate pe mine nu ma excita nimic daca nu e brutal din prima, dar m-am simtit ca la seinfeld.

    ReplyDelete