Wednesday 18 August 2010

M-am luat cu mainile de cap

cand am vazut vreo doua, trei trailere cu ce vrea sa ne mai vrajeasca de la Hollywood.
In primul rand, o idee absolut originala, pe modelul thriller SF, despre o invazie extraterestra. Cu alte cuvinte, intr-o buna zi/noapte cerul se intuneca de umbra unei mari nave venite din spatiu, sau mai multe, oricum grupate deasupra unei metropole americane desigur. Absolut fresh, nemaintalnit. Cum adica Independence Day, ce-i aia? A fost demult, cand publicul tinta mergea in picioare pe sub masa. Din acea nava, sau nave, care se pare stationeaza exact cat sa creeze un anume suspans imbecil de genul "friend or foe" si cat sa se speculeze asupra tendintelor invazioniste (care Mars Attacks? N-am auzit de el) la un moment dat, la un semn, se deschid niste porti din nave si incepe sa se suga populatia inauntru la gramada. Ce ma seci frate cu War of the Worlds, n-am vazut in viata mea.
De pe imdb.com mi se spune in primul rand ca aceasta pelicula de o prospetime de idei cum nu s-a mai vazut de anul trecut incoace a crescut in popularitate de 1600%, semn ca publicul tinta de care vorbeam mai sus, aflat inca in vacantza si satul de Toy Story 3, este entuziast. Dupa aceea remarc o lunga lista de actori necunoscuti, printre care si o romanca (!!!) in rolul "big hat girl" (!!!)
Prevad un fel de sfarsitul lumii, care nu s-a mai vazut in 2012 si nici The Day the Earth Stood Still, sau poate alternativ extraterestrii sunt niste tipi de treaba, ca in Knowing sau Intalnire de Gradul Trei. Oricum ar lua-o, va fi ceva absolut nemaivazut.


Urmeaza o alta pelicula care m-a surprins cu nesimtirea cu care preia si readuce pe pelicula niste chestii atat de fumate, dar ATAT de fumate, incat au ajuns sa se faca si filme de serie B pe treaba asta.
Se prabuseste o statie spatiala americana inapoi pe Pamant. Si aduce cu sine niste organisme care se dovedesc a fi niste monstri nenorociti care incep sa decimeze populatia. Si ca sa fie mai mare tensiunea, monstrii nu se vad... sunt doar sugerati... Sa ma apuc sa fac o lista cu cel putin 10 filme care au abordat acest subiect in ultimii ani? Mi-e sila.